Uitbreiding van machinepark

Vijf jaar geleden zijn we gestart met het vijf-assige frezen, dit was een grote pendel freesmachine van Hedelius met een bereik van rond 800 x 600 in de Z as . Dit heeft ons in staat gesteld om zeer complexe producten te bewerken met korte doorlooptijden. We hebben gemerkt dat, vanuit de markt, steeds meer vraag is voor dit soort bewerkingen.

Om aan deze vraag te kunnen blijven voldoen, is besloten om ons machinepark nogmaals uit te breiden met een vijf-assig bewerkingscentrum, de Akira Seiki RMV 250. Deze compacte vijf-asser kenmerkt zich door hoge rotatie- en bewerkingssnelheid. Het werkbereik van deze bank is 500 x 250 x 400 millimeter en kan 24 tools opslaan.

Tevens hebben we besloten om te investeren in een beladingssysteem met robot feeder. Dit systeem is gekoppeld aan de vijf-assige Akira Seiki en drie-assige Fanuc. Door met dit systeem te werken kunnen we de bewerkingscentra vierentwintig uur per dag onbemand laten lopen, wat resulteert in kortere doorlooptijden van de productie en lagere kosten.

De inzetbaarheid van dit systeem rekent zich al bij kleine en middelgrote series door in: korte omsteltijden, eenvoudige bediening, snelle programmering en efficiënte aan- en afvoersysteem.

Akira Seiki 5-assig CNC bewerkingscentrum RMV 250 RT vd Elsen

Commentaren voor deze post zijn gesloten.