Uitbereiding machinepark

Machinefabriek van den Elsen breidt haar machinepark uit met een CNC-draaimachine met aangedreven gereedschap.

NL2000_Y500_vd_elsen

In 2011 hebben we onze eerste draaibank met aangedreven gereedschap aangeschaft. Dit betrof een Mori Seiki NL2000Y/500 CNC draaimachine met aangedreven gereedschappen met stafaanvoer. Dit heeft ons in staat gesteld om complexe producten te draaien en te frezen in één bewerking wat leidt tot kortere cyclustijden en ook kortere doorlooptijden. We hebben gemerkt dat vanuit de markt steeds meer vraag is voor dit soort bewerkingen.

Om aan deze vraag te kunnen blijven voldoen, is besloten om ons machinepark nogmaals uit te breiden met een grotere Mori Seiki NL2500Y/700. Deze snelle draaifreescombinatie kenmerkt zich door snelheid, stabiliteit en hoge precisie. Het werkbereik van deze machine is rond 350 mm met 700 mm tussen de centers. Met deze machine vergroten we ons werkbereik en kunnen ook het wat grotere draai-freeswerk zeer efficiënt produceren.

Commentaren voor deze post zijn gesloten.