Een derde Hedelius voor Machinefabriek v.d. Elsen

De oudhollandse wijsheid mag dan luiden dat ‘alle goede dingen in drieën bestaan’, het waren in de eerste plaats toch de goede ervaringen met de eerste twee Hedelius bewerkingscentra die Machinefabriek v.d.Elsen BV uit Bergeijk onlangs deden besluiten om nog in een derde machine van dit merk te investeren. De aankoop van de RS605 K20 past in het streven van de toeleverancier van fijnmechanische onderdelen om zo ‘lean’ mogelijk te produceren.

“Met de ingebruikname van de RS605 borduren we voort op onze lean-filosofie,” zegt Jos Kox, die samen met Ron Luijten de directie voert. “De machine biedt ons veel flexibiliteit bij ons type productie, omdat ze in feite drie bewerkingstypen verenigt en zowel bij prototyping als bij kleine en middelgrote series efficiency verenigt met precisie. Aan de ene kant kun je meerdere kleine werkstukken opspannen voor 3-assig verspanen, aan de andere kant laten zich complexe werkstukken 5- of 6-vlaks bewerken onder inzet van de draaizwenktafel. De machine is in pendelbedrijf inzetbaar, een mogelijkheid die wij bij de grotere uitvoering al wel, maar bij deze machine nog niet gebruiken. En voor werkstukken met een grote lengte kun je de volle bewerkingsruimte benutten.”V d Elsen Hedelius RS605 K20

Commentaren voor deze post zijn gesloten.