Machinefabriek Van den Elsen is in 1984 opgericht door Gerard van den Elsen. Hij begon thuis in zijn garage naast zijn werk als draaier bij de vroegere Philips Machinefabrieken M, met het draaien van onderdelen. Ron Luijten was een jonge technicus die net de Philips bedrijfsschool had afgerond. Zijn gouden handjes werden al snel opgemerkt door Gerard, die Ron vroeg om in de avonduren in Gerard zijn garage te komen werken. Het duurde niet lang voordat Ron als eerste medewerker in vaste dienst kwam.

Vanwege de snelle groei verhuisde het bedrijf naar een pand op industrieterrein de Haagdoorn in Eersel, waar samen met Abatech, een bedrijf waar nauw mee werd samengewerkt, een pand werd betrokken. Het eerste CNC bewerkingscentrum werd aangekocht en Ron ontwikkelde zich tot een waar vakman. Jos bezocht als inkoopmanager van Nebato (huidige NTS-group) Machinefabriek v d Elsen ondertussen al regelmatig om onderdelen voor mechatronische modules in te kopen.

In 1999 volgde de verhuizing naar het pand aan De Waterlaat 5 in Bergeijk. Hierdoor kreeg het bedrijf ineens de ruimte die nodig was om door te groeien. Omdat Gerard het juist wat rustiger aan wilde gaan doen, werd Ron gevraagd of hij het bedrijf misschien over wilde nemen. Ron heeft Jos vervolgens benaderd en uiteindelijk namen zij het bedrijf op 1 mei 2000 samen over, waarbij Ron verantwoordelijk werd voor de productie en Jos voor de commercie en het bedrijfsbureau. Ron en Jos runnen het bedrijf inmiddels alweer meer dan 15 jaar. Met succes, want Van den Elsen is uitgegroeid tot een gerespecteerde toeleverancier van eenvoudige en complexe fijnmechanische precisieonderdelen voor gerenommeerde klanten als ASML, Philips et cetera. De twee bedrijfspanden aan de Waterlaat zijn gevuld met de meest moderne machines, alles is lean ingericht en ze kunnen vertrouwen op een sterk team van vakmensen.

Pand vd Elsen

Pand vd Elsen