Borstbeeld bewijst: Machinefabriek v.d. Elsen is futureproof

“Met de juiste middelen en software kun je alles voor elkaar krijgen, zelfs het frezen van een borstbeeld.” Dit is een uitspraak die Jos Kox, algemeen directeur van Machinefabriek v.d. Elsen in Bergeijk, altijd deed.

Om te onderzoeken of deze ook klopt, benaderde hij Polyworks om een scan te maken van zijn hoofd en ATS-edgeIT om deze scan samen met de medewerkers van v.d. Elsen 5-assig simultaan te bewerken vanuit een massief blok aluminium.

Lees het hele artikel op ‘Metaal Nieuws’ >

Vd Elsen op bezoek bij ASML

Het volledige team van machinefabriek Vd Elsen heeft deze week een bezoek gebracht aan een van onze klanten ASML.

Het was reuze interessant om dingen te leren over een cleanroom, microchips, machines die microchips maken en te zien waar onze producten worden ingezet.

 

Vd Elsen hoofdsponsor NLSV

NLSV is de toonaangevende schaatsclub van België met als thuisbasis Lommel. Wij zijn er trots op de mannen en vrouwen te zien schaatsen in deze nieuwe flitsende outfit met Machinefabriek Vd Elsen als hoofdsponsor.

Lees hier meer over NLSV.

Promas ziet populariteit Acura65 groeien

De bedieners van Machinefabriek Van den Elsen voor het zojuist aangeschafte Acura65 bewerkingscentrum.
Het 5-assige bewerkingscentrum Acura65 van Hedelius is volgens Richard Hermans van Promas Machines in Maasbree stevig op weg een hardloper te worden.
Want naast onder meer Tosec in Zwolle, dat een geautomatiseerde versie van de nieuwe Acura65 (en daarmee de derde Hedelius) heeft besteld, heeft nu ook Machinefabriek Van den Elsen in Bergeijk de Acura65 aangeschaft. Voor Van den Elsen, toeleverancier van hoogwaardige fijnmechanische componenten en modules, is dit inmiddels de vierde machine van de Duitse fabrikant Hedelius, die in ons land wordt vertegenwoordigd door Promas. “De hoge mate van betrouwbaarheid van Hedelius machines is voor een groot deel bepalend voor deze herhalingsaankopen van beide klanten”, aldus Richard Hermans. “Maar daarnaast telt ook het uitgekiende ontwerp van de Acura machine met een fors werkbereik op een gering vloeroppervlak, gecombineerd met een uitstekende performance en standaard een grote gereedschapswisselaar van 65 posities.”
De bedieners van Machinefabriek Van den Elsen voor het zojuist aangeschafte Acura65 bewerkingscentrum.

Uitbreiding machinepark

Machinefabriek van den Elsen breidt haar machinepark uit met wederom een nieuwe Hedelius 5-assig simultaan bewerkingscentrum, de nieuwste generatie 5-assige freesmachines van Hedelius: Acura65.

Met de investering in een 3e Hedelius 5-assige freesmachine in het grotere bereik kunnen we nog beter aan de toenemende vraag naar complexe precisie freesdelen voldoen. De aanschaf van deze Acura65 is een perfecte aanvulling op onze 5-assige freesafdeling. De planning is dat de machine vanaf week 26 volledig operationeel is.

Werkbereik: Ø 700 mm x 650 mm x 600 mm

 

Tevens hebben voor onze draaierij geïnvesteerd in een nieuwe Hyundai-Wia L150Y, een moderne CNC draaimachine met aangedreven gereedschap en stafaanvoer voor onbemande productie. Deze machine is reeds geïnstalleerd en operationeel.

Werkbereik: Ø 240 mm x 530 mm, doorlaat stafaanvoer Ø 45 mm

Met deze investeringen zijn wij in staat u nog beter van dienst te zijn in de toekomst.

Een derde Hedelius voor Machinefabriek v.d. Elsen

De oudhollandse wijsheid mag dan luiden dat ‘alle goede dingen in drieën bestaan’, het waren in de eerste plaats toch de goede ervaringen met de eerste twee Hedelius bewerkingscentra die Machinefabriek v.d.Elsen BV uit Bergeijk onlangs deden besluiten om nog in een derde machine van dit merk te investeren. De aankoop van de RS605 K20 past in het streven van de toeleverancier van fijnmechanische onderdelen om zo ‘lean’ mogelijk te produceren.

“Met de ingebruikname van de RS605 borduren we voort op onze lean-filosofie,” zegt Jos Kox, die samen met Ron Luijten de directie voert. “De machine biedt ons veel flexibiliteit bij ons type productie, omdat ze in feite drie bewerkingstypen verenigt en zowel bij prototyping als bij kleine en middelgrote series efficiency verenigt met precisie. Aan de ene kant kun je meerdere kleine werkstukken opspannen voor 3-assig verspanen, aan de andere kant laten zich complexe werkstukken 5- of 6-vlaks bewerken onder inzet van de draaizwenktafel. De machine is in pendelbedrijf inzetbaar, een mogelijkheid die wij bij de grotere uitvoering al wel, maar bij deze machine nog niet gebruiken. En voor werkstukken met een grote lengte kun je de volle bewerkingsruimte benutten.”V d Elsen Hedelius RS605 K20

Uitbreiding machinepark

Machinefabriek v d Elsen investeert wederom in een 5-assige pendel machine van Hedelius. Door de toenemende vraag naar 5-assige producten is de huidige machine capaciteit niet meer toereikend. Bovendien is dit een zeer breed inzetbare machine vanwege de mogelijkheid tot pendelen naar het grotere 3-assige compartiment. Deze machine wordt aangestuurd met de meest moderne Cam software van EdgeCam waarin onze vaklieden al jaren ervaring hebben opgebouwd. Hierdoor zijn we nog beter in staat een zeer breed scala van producten zeer efficiënt en nauwkeurig te maken voor onze opdrachtgevers.

Bekijk hier de technische gegevens van Hedelius RS 605.

Hedelius 5-assige pendelmachine

Uitbereiding machinepark

Machinefabriek van den Elsen breidt haar machinepark uit met een CNC-draaimachine met aangedreven gereedschap.

NL2000_Y500_vd_elsen

In 2011 hebben we onze eerste draaibank met aangedreven gereedschap aangeschaft. Dit betrof een Mori Seiki NL2000Y/500 CNC draaimachine met aangedreven gereedschappen met stafaanvoer. Dit heeft ons in staat gesteld om complexe producten te draaien en te frezen in één bewerking wat leidt tot kortere cyclustijden en ook kortere doorlooptijden. We hebben gemerkt dat vanuit de markt steeds meer vraag is voor dit soort bewerkingen.

Om aan deze vraag te kunnen blijven voldoen, is besloten om ons machinepark nogmaals uit te breiden met een grotere Mori Seiki NL2500Y/700. Deze snelle draaifreescombinatie kenmerkt zich door snelheid, stabiliteit en hoge precisie. Het werkbereik van deze machine is rond 350 mm met 700 mm tussen de centers. Met deze machine vergroten we ons werkbereik en kunnen ook het wat grotere draai-freeswerk zeer efficiënt produceren.