Cleanroom reinigen: Grade 4 en Grade 2 surface cleanliness, en cleanroom montages.

We merkten door de sterk groeiende semiconductormarkt, waarin wij opereren, dat levertijden van reinigingswerk Grade 4 en Grade 2 surface cleanliness sterk opliepen. Voorheen besteedden wij dit werk uit.

Waar we in het verleden een standaard levertijd van 1 week hadden, liep dit nu op naar 2 weken.  Ook werd het steeds moeilijker voor onze behandelaars om 24 of 48 uursservice te garanderen. Hierdoor verloren we een stuk flexibiliteit naar onze klanten toe.

Door onze lean-gedachten zijn wij altijd bezig met procesverbeteringen waarin de klant voorop staat. Flexibiliteit is één van de redenen waardoor we hebben besloten om medio 2021 deze cleanroom met wasstraat en droger te realiseren. Verder merken we dat ook in andere branches waarin wij werkzaam zijn, de producteisen steeds strenger worden en ook regelmatig ultra schone producten geeist worden.

Daarnaast krijgen we steeds vaker te maken met samenstellingen welke cleanroom gemonteerd en verpakt aangeleverd moeten worden. Nu hebben we een professionele ruimte waarin dit goed mogelijk is.

Door deze cleanroom, welke gevalideerd is op ISO-klasse 6, zijn we nu in staat om aan veel wensen van onze klanten te voldoen. Om aan deze wensen te blijven voldoen en flexibel te blijven hebben we besloten om alleen producten uit eigen productie te gaan reinigen.

We hebben hoog ingezet met oog op de toekomst.

  • Onze mensen die in de cleanroom werken hebben een training gevolgd bij Procleanroom om professioneel te kunnen werken in een cleanroom omgeving.
  • In onze cleanroom hebben we een donkere ruimte gecreëerd om met Uv-licht en strijklicht de producten te controleren.
  • Onze kledingvoorschriften in de cleanroom zijn ook geschikt voor Grade 2-Surface productie.
  • Door de Flowkast welke gevalideerd is op ISO-klasse 5 voldoen we ook aan de Grade 2-Surface cleanliness eisen.