CNC frezen

Machinefabriek v.d. Elsen is gespecialiseerd in CNC frezen. Zij beschikken over meerdere 3-, 4- en 5- assige CNC freesmachines, zowel verticale als horizontale machines en 5-assige machines. Daardoor kan v.d. Elsen altijd de meest efficiënte frees methode kiezen voor de bewerking van een specifiek product. Dit heeft een gunstig effect op de kwaliteit, doorlooptijd en prijs van het product.
Een modern machinepark, en een hoge mate van automatisering stelt v.d. Elsen de mogelijkheid om producten van grote variatie te produceren, zowel in batchgrootte als materiaalsoort. Dus zowel kleine als grote serieproductie.

V.d. Elsen is gespecialiseerd in het bewerken van complex gietwerk en lassamenstellingen. Zowel staal, roestvrijstaal en aluminium gietwerk en/of lassamenstellingen zijn geen probleem.
Meestal wordt bij een eerste order alles met de opdrachtgever in detail doorgenomen. Alle span gereedschappen en mallen worden in eigen beheer geproduceerd, wat resulteert in een probleemloze serieproductie.

CNC Draaien

Machinefabriek v.d. Elsen is gespecialiseerd in CNC draaien. Zij beschikken over meerdere CNC draaibanken, draaibanken met aangedreven gereedschap en ook conventionele draaibanken. Daardoor kan v.d. Elsen altijd de meest efficiënte draai methode kiezen voor de bewerking van een specifiek product.     

Langdraaien

Het langdraaien is een speciale productietechniek waarover niet veel bedrijven beschikken. Bij langdraaien maakt het materiaal niet alleen de ronddraaiende  beweging maar ook de beweging in de lengterichting, de beitels bewegen alleen in de Z richting. Totaal anders dan bij CNC draaien. Dit principe heeft grote voordelen bij de productie van een bepaald soort product zoals lange dunne assen.

lean_manufactoring_3_vd_elsen